Dette blogindlæg omhandler en klient, som kontaktede mig med et ønske om hjælp til at nedbringe aktivitetsrelaterede smerter og hævelse i sit højre knæ efter en korsbåndsoperation. Dertil ønskede hun hjælp til ændringer i hendes livsstil med målet om at opnå en mere fit krop.

 

Klientens historik og ønske.

Hun sprang sit forreste korsbånd (ACL) i højre knæ på en skiferie i september 2015 og fik foretaget en rekonstruktion af dette i februar 2016. Efter operationen gik hun i gang med genoptræningen og nåede langt i denne proces på egen hånd. Hun kom dog til et punkt, hvor hun følte minimum fremgang mod hendes drøm om et mere funktionelt knæ og manglede desuden struktur på træningen. Hendes knæ havde nemlig tendens til fortsat at hæve op samt blive ømt, hvilket satte en barriere for at hun kunne undervise i dans samt være underviser i steptimer på det niveau, hun ønskede. Hun valgte derfor at kontakte mig med en stort ønske om at få et mere funktionelt knæ, en generel stærkere krop, blive mere slank samt få mere struktur på træning og kost.

Vi aftalte et forløb med personlig træning 2 gange i ugen i 10 uger, som varede fra den 24.10.16 til den 06.01.17.

 

Hun opnåede følgende i forløbet.

 • Blev fri for hævelse og smerter i og omkring det opererede knæ – også under og efter danse- og steptimer.
 • Opnåede den krop, som hun ønskede sig, gennem træning og enkle ændringer i hendes livsstil:
  • Hun tabte sig 8,3 kg.
  • Hun tabte 8,7 kg. fedt.
  • Hendes fedtprocent faldt fra 27,1 % til 16,6 %.
  • Muskelmassen blev vedligeholdt – fra 28,0 kg. til 28,1 kg.
  • Hun smed 41 cm. fordelt på 7 omkredsmål.
 • Genfandt glæden ved at træne, samt blev god til presse sig selv og flytte grænser.
 • Fandt en livsstil, som fungerer for hendes hverdag og som hun kan holde fast i fremadrettet.

Billedet til venstre er taget ved forløbets opstart. Billedet til højre er taget ved afslutning (efter 11 uger).

Tilgang.

Tilgangen til hendes enormt flotte resultat og vejen til et mere funktionelt knæ har været styrketræning gennemsnitlig 4 gange i ugen af ca. 45-60 min. varighed. Hun har trænet et 2-split-program delt op i over- og underkrop. Træningsprogrammet har været individuelt tilpasset hendes fysiske niveau (herunder knæets reaktioner på træning) samt har været tilrettelagt således, at genoptræning af knæet og hendes ønske om en mere fit krop kunne opnåes på samme tid. Dertil har hun undervist i dans 2 gange i ugen og af og til været instruktør for et stephold.

Foruden struktur på træningen lavede vi ændringer i hendes kost – ændringer, som tog udgangspunkt i hende og hendes hverdag (muligheder, tid, præferencer for råvarer osv.). Vigtigst af alt har vi løbende talt om, hvordan ændringerne fungerede for hende og fundet løsninger, således hun kunne opnå en ændring i hendes livsstil, som kunne fungere samt kan fastholdes fremadrettet efter hendes forløb hos mig.

Udtalelse fra klienten.

Få timer efter vores sidste time (afslutningen) modtog jeg nedenstående mail fra hende. En mail, som jeg blev meget glad over at læse og som bestemt var med til at starte mit år 2017 som personlig træner super godt!

Hun har, som I kan læse, fået rigtig meget ud af forløbet. Det skyldes følgende; hendes dedikation, viljestyrke samt åbenhed for og lyst til at ville ændre nogle vaner. Dertil har hun været god til at lytte og følge mine anvisninger både i træningen og kosten. Hun er bare super sej og hun er beviset på, at hvor der er vilje, er der vej!

Billedet til venstre er taget ved forløbets opstart. Billedet til højre er taget ved afslutning.

Jeg er enormt stolt af denne klient samt dét, hun har opnået i forløbet. Det er imponerende! Det har været en stor fornøjelse at følge hendes udvikling samt fremgang. Jeg er glad for samarbejdet fortsætter, idet jeg får lov til at stå for hendes træning fremadrettet.